Συνταγή για ρακόμελο.
Έφτασαν οι κρύες μέρες του Γενάρη και ποιός τρόπος είναι καλύτερος για να ζεσταθείς με την παρέα σου από ένα ρακόμελο; Ας δούμε λοιπόν την συνταγή του αυθεντικού και γνήσιου ρακόμελου.
Υλικά ενδεικτικά για ρακόμελο για 6 άτομα
• 6 σφηνάκια ρακί
• 2.5 κουταλάκια του γλυκού μέλι
• Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
• Βάζουμε όσα ποτηράκια ρακί θέλουμε σε ένα μπρίκι με λίγη κανέλα (δεν βάζουμε αρκετή διότι θα γίνει πικρό το ρακόμελο μας) και το βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί.
• Αφού ζεσταθεί βάζουμε το μέλι (σε κάθε σφηνάκι αναλογεί μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι).
• Συνεχίζουμε να ανακατεύουμαι σε χαμηλή φωτιά και μόλις βράσει το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε προαιρετικά με ένα καρφάκι γαρύφαλλο σε κάθε ρακοπότηρο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου