Συνταγή για ρακόμελο.

Έφτασαν οι κρύες μέρες του Γενάρη και ποιός τρόπος είναι καλύτερος για να ζεσταθείς με την παρέα σου από ένα ρακόμελο; Ας δούμε λοιπόν την συνταγή του αυθεντικού και γνήσιου ρακόμελου.

Υλικά ενδεικτικά για ρακόμελο για 6 άτομα
• 6 σφηνάκια ρακί
• 2.5 κουταλάκια του γλυκού μέλι
• Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση
• Βάζουμε όσα ποτηράκια ρακί θέλουμε σε ένα μπρίκι με λίγη κανέλα (δεν βάζουμε αρκετή διότι θα γίνει πικρό το ρακόμελο μας) και το βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί. 
• Αφού ζεσταθεί βάζουμε το μέλι (σε κάθε σφηνάκι αναλογεί μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι). 
• Συνεχίζουμε να ανακατεύουμαι σε χαμηλή φωτιά και μόλις βράσει το κατεβάζουμε από την φωτιά. 

Σερβίρουμε προαιρετικά με ένα καρφάκι γαρύφαλλο σε κάθε ρακοπότηρο. 

    

       Μαντινάδα της ημέρας:  Γενάρη μου που 'σαι ψυχρός και πάντα παγωμένος ήντα κοντό σου κάμανε και σε έχουν μανισμένο (αγνώστου) 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Σκουλά , το μέλλον της παραδοσιακής φορεσιάς!

Λυδία Αβαγιανού, το όνομα στο οποίο ακούν «Τα Καμασούδια».

Μιράντα Καρκάνη, η δημιουργός του Visalo ceramics!