Συνταγή για ρακόμελο.

Έφτασαν οι κρύες μέρες του Γενάρη και ποιός τρόπος είναι καλύτερος για να ζεσταθείς με την παρέα σου από ένα ρακόμελο; Ας δούμε λοιπόν την συνταγή του αυθεντικού και γνήσιου ρακόμελου.

Υλικά ενδεικτικά για ρακόμελο για 6 άτομα
• 6 σφηνάκια ρακί
• 2.5 κουταλάκια του γλυκού μέλι
• Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση
• Βάζουμε όσα ποτηράκια ρακί θέλουμε σε ένα μπρίκι με λίγη κανέλα (δεν βάζουμε αρκετή διότι θα γίνει πικρό το ρακόμελο μας) και το βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί. 
• Αφού ζεσταθεί βάζουμε το μέλι (σε κάθε σφηνάκι αναλογεί μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι). 
• Συνεχίζουμε να ανακατεύουμαι σε χαμηλή φωτιά και μόλις βράσει το κατεβάζουμε από την φωτιά. 

Σερβίρουμε προαιρετικά με ένα καρφάκι γαρύφαλλο σε κάθε ρακοπότηρο. 

    

       Μαντινάδα της ημέρας:  Γενάρη μου που 'σαι ψυχρός και πάντα παγωμένος ήντα κοντό σου κάμανε και σε έχουν μανισμένο (αγνώστου) 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Ρέθυμνο, όπως το γνώρισα.

Μαρία Σκουλά , το μέλλον της παραδοσιακής φορεσιάς!

Μουσικά όργανα της Κρήτης.