Μια καρυδόπιτα , όλο νοστιμιά!

Μία νόστιμη συνταγή , ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι! 
 
Υλικά
 •1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
•1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
•2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
•2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
•1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
•1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
•1 μπέικιν
•1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
•1 κουτάλι της σούπας κανέλα
•1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
•6 αυγά

Υλικά για το σιρόπι
•1 ποτήρι νερό
•1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
•1 ξυλάκι κανέλας
• Λιγος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και τα αυγά. Ρίχνουμε το γάλα, τα καρύδια και το γαρύφαλλο. Ρίχνουμε την σόδα. Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με την φρυγανιά και το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Λαδώνουμε καλά το ταψί και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για μία ώρα σε υψηλή θερμοκρασία στον φούρνο και χαμηλώνουμε στην συνέχεια. Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά και την σιροπιάζουμε ζέστη. 
Καλή μας όρεξη! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Σκουλά , το μέλλον της παραδοσιακής φορεσιάς!

Λυδία Αβαγιανού, το όνομα στο οποίο ακούν «Τα Καμασούδια».

Μιράντα Καρκάνη, η δημιουργός του Visalo ceramics!