Ντολμάδες με τους άνθους, μια γεύση με ιστορία.

Το καλοκαίρι στο χωριό μου έχει γεύση λαχανικών. Η κάθε οικογένεια έχει τον κήπο της και εκεί μπορεί να βρει κανένας κάθε λογής θησαυρό που βγάζει η Γη. 
Το κολοκυθάκι είναι ένα λαχανικό που έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου , η γεύση του σε μορφή ομελέτας ή σε μορφή ροδέλας με υπέροχο κουρκούτι. Ένας ακόμα λόγος που το αγάπησα τόσο είναι ένα γνωστό γλέντι που λαμβάνει χώρο κάθε Αύγουστο στο διπλανό χωριό, τον Αβρακόντε , που ακουει στο όνομά γιορτή κολοκυθιού.
Μία ξεχωριστή ιδιότητα του κολοκυθιού κρύβεται στον ανθό του , ο οποίος γεμιστός με ρύζι σιγοβράζει για ώρα σε μια καλά σκεπασμένη κατσαρόλα , και αποκτά γεύση μαμάς. Είναι πολύ ξεχωριστή γεύση την οποία γνωρίζει κανείς μόνο το καλοκαίρι όπως πρέπει. Ο άνθος είναι ανοιχτός μόνο τις πρωινές ώρες , στην πορεία της ημέρας κλείνει και είναι αδύνατον να τον γεμίσει κανένας. Έτσι , το μαγείρεμα του αποτελεί μια ειδική διαδικασία μιας και όποιος θέλει να μαγειρέψει το φαγητό αυτό πρέπει να σηκωθεί από νωρίς το πρωί. 
Το φαγητό αυτό είναι υπέροχο και η γεύση του μοναδική. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Σκουλά , το μέλλον της παραδοσιακής φορεσιάς!

Λυδία Αβαγιανού, το όνομα στο οποίο ακούν «Τα Καμασούδια».

Μιράντα Καρκάνη, η δημιουργός του Visalo ceramics!